Inspiration og tips til god e-mailmarkedsføring

Vi kan med SEO, social media, blogging og adwords skabe en masse interesse og gøre vores brand “top-of-mind” hos kunderne, men der skal mange eksponeringer til før vi bestemmer os for at købe noget. Faktisk skal vi påvirkes 7 gange før vi køber.

E-mailen i indbakken skal være det, der får kunden ind af døren.

Det er i e-mailen vi skal give noget de ikke kan sige nej til. Der er her vi skal skrive tekster der indbyder til handling.

Hvordan skriver man e-mails der indbyder til handling?

Hvis vi skal følge tesen ovenfor om, at vi skal påvirkes 7 gange før vi køber, giver det mening at sende en serie af mails, der handler om det samme. Lav derfor en kampagne, det sælger bedre.

Hvis du har modtagere/produkter med mange forkellige interesseområder, kan også det være en fordel, at dele kunderne op og sætte dem på forskellige maillister. Det kan man gøre ved at sende en general mail ud, der handler om flere emner og derefter flytte de aktive brugerne over på specifikke maillister, udfra hvad de har klikket på. På den måde kan man så sende mails, der er mere relevante for modtagerne.

Derudover er det vigtigt at huske på, at nettet i dag er personligt og socialt. Mange køber noget som deres venner har anbefalet og sproget på nettet er derfor også personligt. Sørg derfor for at skrive personligt og levende og at have en klar afsender. Skriv altid på samme måde også selvom der er mange der skriver nyhedsbrevene. Det giver velvilje hos modtagerne. Hvis modtagerne føler de kender afsenderen og det er en de føler sig trygge ved, er der større chance for at de køber noget.

Hvordan skal nyhedsbrevet skrives så det skaber interesse hos modtageren?

  1. Det skal for det første skabe værdi for modtageren. Du skal derfor ikke snakke om dig selv, om hvor fantastisk du er og hvor meget erfaring du har med det ene og det andet. Forsøg heller ikke kun at sælge hele tiden. Skriv i stedet om hvad du kan gøre for kunden på baggrund af din erfaring.
  2. Du skal uddanne din modtager til at forstå, at de har behov for det du tilbyder. Fortæl noget modtageren har brug for at vide. Hvis du sælger dagligvarer, så kan du fx bruge den meget populære metode om, at give 3 gode råd eller skrive: “Se de 3 største fejl danske familier begår i planlægningen af ugens indkøb…” eller noget i den stil. På denne måde får modtageren en positiv indstilling overfor dine mails og kigger på dem, for det kunne jo være det var noget de kunne bruge til noget. Husk at det er i den sidste mail at du sælger. Så fortæl om din løsning på problemet og smid en rabat kode med i dagens anledning.
  3. Emnelinjen skal sælge nyhedsbrevet. Her er det vigtigt at skrive som du taler. Skab nysgerrighed hos kunden ved at lave et sprøgsmål eller at skrive om noget du ved kunden er kritisk overfor. Skriv korte sætninger. Husk skriv personligt og levende. Test også om emnelinjen er for lang i forskellige e-mailklienter, så en vigtig pointe ikke går tabt.